Интервю с Теди Кацарова

Българската певица Теди Кацарова, която от известно време живее и работи в чужбина, тази година реши да се включи в "Българска песен за Евровизия 2007" заедно с немския си колега Peter Gorski. Германецът, чийто полски произход обяснява славянската му фамилия, е харесал Теди по време на представянето й преди две години на "Евровизия" във Финландия. Петер кани българката в Германия в края на миналата година и специално за конкурса двамата създават песента Super Fire.

Как реши да участваш в "Българска песен за Евровизия"?

Теди Кацарова: Честно казано, след всички скандали около българската Евровизия нямах никакво желание да участвам в конкурса. Човекът, който ме убеди, беше Петер Горски, който е изключителен човек и музикант със сериозен стаж на немската музикална сцена. Обади ми се в последния момент, в края на миналата година, тъй като ме е гледал във финландския конкурс "Евровизия" преди две години и е останал впечатлен от гласа ми. Успя да ме убеди най-вече с изключително позитивното си отношение към България. Аз отидох в Германия и там заедно написахме Super Fire. Песента се получи много хубава, поп-песен с рок-елементи.

Подготвяш ли някаква изненада за представянето си на полуфинала?

Теди Кацарова: Ще има доста изненади. Засега мога да издам само, че половината от екипа ми е от германци. Това е и идеята на проекта - да бъде международен. Това е нашият европейски продукт. Песента има и български вариант, който написа Надежда Захариева в началото на януари. Всичко стана толкова неочаквано и не беше планирано, но работата вървеше много леко. Мисля си, че щом се получи толкова лесно, явно така е трябвало да стане.

Какво мислиш за участието на чужди изпълнители на конкурса в България?

Теди Кацарова: Това е много хубаво! Мисля, че това е един огромен плюс за България и че тези конкурси са един шанс за изява на млади таланти. Много по-хубаво е да има млади хора, които имат какво да покажат. Грешно е да се тълкува, че заради чуждите изпълнители българските не могат да се изявят. Благодарение на музиката си например Румъния стана много популярна по света. България също е приета много добре по света. Това го разбрах от пътуванията си и искам да препоръчам на всеки да използва и най-малката възможност, за да пътува и да види колко добре се приемат българите от чужденците.

Трябва да бъдем позитивно настроени. На нас вечно ни се насажда, че хората тук са некадърни, че не могат да успяват в нищо. Това не е вярно, това мнение се разпространява умишлено, за да могат хората да бъдат управлявани по-лесно. В България има потенциал. Ако скандинавците имат нещо повече от българите, то е само голямото самочувствие.

източник:
avtora.com




{START_COUNTER}