Сантра и Кристо са сред най-излъчваните в Румъния

 

Близо месец след междунардния дебют на песента, тя вече влезе в няколко от най-престижните класации в северната ни съседка. Аз и Ти дебютира на 37-ма позиция в класацията Топ 40 на хит радио "Кис" за 21-ата седмица на 2006 г. и очакванията са да продължи да се изкачва. Парчето дори успя да се нареди в престижния национален чарт "Румънският Топ 100", което е страхотен успех за хип-хоп песен на непознатия за румънската аудитория български език. По този начин Аз и Ти стана първата песен в историята на съвременната българска музика, която успява наистина да пробие в чужда страна.

Песента дебютира директно на 92-ра позиция в класацията, като остави зад себе си изпълнения от ранга на Red Dress на Sugababes. За кратко изпълнението напусна класацията, за да се завърне отново в началото на месец юли, при това този път на по-високото 90-то място. На 10 юли пък изпълнението се изкачи с още девет позиции в единствения официален чарт в северната ни съседка и зае 81-то място.

Самото присъствие на парчето в "Румънският Топ 100" обаче е голям успех за български изпълнител и показва, че песента е успяла да намери своето място в програмата на голяма част от водещите радиостанции и тв канали в цялата страна. Точно както и Българският Топ 100, песните в чарта се подреждат според излъчванията по медиите в цялата страна. Предаването се базира на излъчванията и на над 55 радиостанции, което само по себе си означава, че Аз и Ти вече присъства активно и в румънския радиоефир. В паралелната класация на феновете пък парчето е на доста по-висока позиция, което означава, че хората в Румъния наистина харесват Аз и Ти на Сантра и Кристо.

В последните години някои български песни успяха да запишат единични участия в различни европейски чартове, но за първи път наше парче се налага като силно ротиран трак и вече три седмици намира място в национална класация. Това е истински прецедент в историята на съвременната българска музика.

източник:
actualno.com




{START_COUNTER}