TE & Преслава Пейчева със съвместен проект

След настъпилите промени в състава на бандата, момчетата от ТЕ продължават своята дейност в екип – Ясен Велчев, Венко Поромански и Ивайло Звездомиров. Това е основното ядро на формацията към което се присъединява и Преслава Пейчева. Така създадения екип усилено работи в студио по записите на нова продукция.

Дискографията на формираната през лятото на 2000 година група включва два албума: дебютния Местоимения издаден през 2001 г. и Различен (2003 г.), както и концертно DVD ТЕ Unplugged (2005) спечелил първа награда в подкатегорията „Концерти” на раздел „Забавни програми” на шестото издание на Международните медийни събития Албена 2005 г. Продукцията е заснета и издадена от музикална телевизия ММ.

Освен студийните си проекти музикантите са известни и с активна концертна дейност в страната, участия на международни сцени и фестивали.

Предстоящата продукция на ТЕ и Преслава Пейчева ще бъде издадена от британския лейбъл Apace Music с който артистите сключиха продуцентски договор.

Началото на съвместната творческа дейност е поставено с първия сингъл Тази вечер, в който момчетата работят с изпълнителката стигнала до финалния кръг на първото издание на Music Idol – Преслава Пейчева. Решението за това сътрудничество идва като резултат от случайна среща в звукозаписно студио, в което Преслава Пейчева записва. Незапознати до момента с името, но впечатлени от таланта на чаровната млада дама, ТЕ са привлечени от идеята за съвместен проект в който да я поканят като гост. Колаборацията между изключителните музиканти и забележителния глас на обещаващата изпълнителка има и своята първа реализация, сингъла Тази вечер. От следващата седмица почитателите на българската музика ще имат възможността да го чуят в националния радио ефир. Песента е дело на Ясен Велчев – композитор, текст – Александър Петров и аранжимент – ТЕ.

В подготовка е и снимачния процес на видеото към Тази вечер. За визуалната концепция и реализация е ангажиран творчески екип с режисьор Димитър Митов, а крайния резултат се очаква да бъде готов в средата на следващия месец. Записите на новия сингъл са направени в студио Trinity, а мастеринга - в Absolut Аudio (NJ USA).

източник:
pop.bg




{START_COUNTER}