30 Неизвинени

30 Неизвинени е новата книга на Ваня Щерева. Тя се появява 2 години след успешния й дебют с Образцов дом, който се превърна в бестселър. Тя има свой сайт с форум, където всеки може да остави своите впечатления. www.neizvineni.com

Първото нещо, с което книгата ще ви впечатли е дизайнът. Листата са от кафява амбалажна хартия и са хванати с черна спирала. Разграфени са на квадратчета. Прилича на тетрадка по математика. И на папка, в която някой следовател е водил своите записки.

По съдържание 30 Неизвинени прилича повече на филм или пиеса. Не случайно първото й представяне се състоя на Театралния фестивал във Варна през юни.

Разрушителната сила на егото; Ослепяването, което настава след влюбване; Несъответствията между човешките желания и възможности; Липсата на реален поглед за ценните неща около нас; Безумията на експериментите с човешките души в различните риалити-шоута – това са част от темите, които занимават автора.

Нещо средно между трилър, сапунка, фантастика и филм на ужасите- жанровете, в които всеки от нас пребивава в даден момент от живота си.

„Невероятни вълнения днес. Неизяснени скандали около някаква снимка, полудяла курсистка с бръснач в ръка, и бебе, което лети. Какво ли още предстои?”

Това са 30 души в една класна стая. Тримесечно бебе, баба на 87, глухонямо момиче, актьор от сапунен сериал, 13 годишни близначки, кондукторка от БДЖ, милионер, травестит, лексиконна поетеса, председател на Съюза за най-къси бракове, наркодилър, момче от социален дом, бивш затворник, изобретателна влюбена, амбициозен археолог, красива лолитка, наивен моряк, симпатичен татко, стрийптизьорка, техно-маниак, момиче от стерео-картичка, няколко пропаднали типа, една объркана класна, един невидим и Празника, когото всички чакат да пристигне. Една кабина и една машина за четене на мисли. 30 Неизвинени присъствия.

източник:
ABA




{START_COUNTER}